Lokale energiecoöperatie

PRET  (Pijp en Rivierenbuurt Energie Team) is een lokale energiecoöperatie (i.o.) voor en door bewoners in De Pijp en Rivierenbuurt. Wij willen iedereen de kans te geven om met zonnepanelen op een groot dak in de buurt zelf energie te produceren.

Verspreid over het land zijn er inmiddels honderden lokale energiecoöperaties actief, waarin de leden samen groene stroom opwekken met behulp van zon of wind. PRET richt zich vooral op zonnepanelen op grote daken in de Pijp en Rivierenbuurt.

PRET is voor en door bewoners. We doen dit op vrijwillige basis en zonder winstoogmerk, maar wel met veel enthousiasme en inmiddels de nodige deskundigheid. Waar nodig werken we samen met andere partijen die specifieke financiële, juridische en technische kennis hebben.

PRET maakt deel uit van de community voor duurzaamheid IN De Pijp. We dragen bij aan het doel om alle geschikte daken in De Pijp (en Rivierenbuurt) van zonnepanelen te voorzien. Met een financiële bijdrage van de Gemeente Amsterdam werkt IN De Pijp daarbij o.a. samen met Stadsdeel Zuid, Woon! en 02025.